Ekologisk och småskalig besöksgård 10 km utanför Luleå. 🐄🚜

Vita liket!

Så vad har då hänt sedan jag bloggade sist? Alldeles nyss tänkte jag gå och nanna en stund innan mjölkpasset eftersom getterna varit på trädgårdsfest hela natten och vi lockade in dem vid halv fem imorse. De har ringbarkat nästan vartenda äppel- och plommonträd, snaskat i sig alla blomställningar på zinnia, malva och kummin, kalasat i hallonsnåret. Man kan nog säga att det inte finns någonting kvar i trädgården – förutom ogräset då. 

 

Äppelträd är det godaste som finns.

 

När jag nu precis skulle ta steget över den gyllne bron till sömnens ljuva rike, ni vet, tillfället när man blir så där härligt bortdomnad, så börjar en brunstig ko att gapa utanför fönstret. Det var droppen! Så nu bloggas det i protest. För att få gnälla över de skuggor som kastats över min målning den senaste tiden.

 

Vårt avlopp har racklat i tre veckor trots expertis på plats flera gånger, och all vår tvättade ihopvikta tvätt har blivit otvättad igen, eftersom tvättstugan, som är lägsta punkten i vårt hus, gång på gång, blivit översvämmad med avloppsvatten. Expertisen löste lyckligtvis problemet till slut och i utbyte fick vi en vattenläcka på inkommande vatten. Eller vad sägs om punktering på personbilen eller att den vägghängda varmvattenberedaren i verkstaden plötsligt ramlar ner och krossar allt i sin väg? Kanske tre gårdsbesök av veterinär på tre veckor vore nåt?

  

Det ska vara ketchup på fingeravtryck.

 

Totalt trafik- och parkeringskaos under nationaldagen och nästan slagsmål i kön upp till gården. Regn under de tre timmar vi hade vår första öppen gård på söndagar (sol och värme – både före och efter förstås). Hydraulkopplingarna på vårt nyinköpta dyngvagn, som vi egentligen inte hade råd med, var trasiga direkt från fabrik – vilket visade sig efter flera timmars felsökning, som vi inte hade tid med.

 

Jodå. Man får ändå vara tacksam för man är frisk och relativt smärtfri och att man lever i det här fantastiska landet och efter många otrevligheter så höjer man inte ens på ögonbrynet – punktering på traktorn. Ha! En struntsak! Jag är multiresistent!

 

Underbart ju!

 

Nu har vi fixat vårbruk och står inför förstaskörd. I morgon är det ju som bekant midsommar. Kanske man skulle skrubba upp sina trollfötter och dansa kring stången lite. Kanske till och med unna sig en liten hutt till sillen. Mitt i allt njuter jag av kaoset. Det är kul att det händer något. Det är spännande att utforska avloppsledningen med ett rensband och sedan spy när sonens valp äter från fettfilén som satt fast däri. Livet är en fest, som Nationalteatern sjunger. Skulle inte byta ut mitt kaos för allt smör i Småland. Men ibland behöver man ändå en liten kaos-paus. Glad midsommar vänner!

Hållbart jordbruk

Hållbart brukande av naturen

Närproducerat

Bra för både dig, oss och miljön

100% KRAV

Vi är certifierade enligt KRAV.

På riktigt!

På riktigt och hjärta för det långsiktiga.